Bestellingen boven de €35 (NL) worden gratis verzonden! Voor België geldt dat bij €50!

#3 Paper24 Journal review

Gepubliceerd op 15 januari 2022 om 09:40

Een paar maanden geleden vroeg Peggy van 24papershop in een story op instagram of er mensen waren die het wel zagen zitten om een journal van Paper24 te testen. Daar hoefde ik niet lang over na te denken.. Aangezien de verkoop van Archer & Olive journals in Europa stopt was ik al op zoek naar een alternatief en ik had al heel wat enthousiaste reacties gehoord over de journals van Paper24! Ik reageerde dus op de oproep van Peggy en een poosje later kreeg ik een berichtje terug dat ik de journal mocht gaan testen. Ik mocht zelfs kiezen welke kleur ik wilde.. Ik twijfelde tussen de bruine met de veer (waarvan ik eigenlijk dacht dat het een groene was) en de gele met de vlinder, dus ik stuurde ze beide als optie naar Peggy.. Ik kreeg de gele met de vlinder opgestuurd. Ik heb nu redelijk de kans gehad om er lekker in te werken en hieronder lees je wat ik van de journal vind en ik zal hem hier en daar ook een beetje vergelijken met de journals van A&O!

Features

Allereerst zal ik jullie vertellen wat voor features de journal heeft. Die zijn bij deze versie nog redelijk vergelijkbaar met die van de journals van Archer & Olive. Het is een journal van het formaat A5 met een harde, met stof bekleedde kaft. Er zit in/aan:

- 160 genummerde pagina's

- Wit 160gms papier

- De puntjes staan 5mm uit elkaar en zijn licht grijs

- 2 leeslinten

- Een penloop (die overigens vast genageld is aan de kaft, waardoor je hem niet snel kapot zal trekken)

- Een sluit elastiek 

- Een opbergvak achterin de journal. 

De journal is handgebonden waardoor hij mooi openvalt en blijft liggen wanneer je er in aan het werk bent en dat is ook heel handig bij het maken van foto's voor je feed. Ik vind het zelf niet fijn om klipjes te gebruiken om te zorgen dat de pagina's goed open blijven liggen. Dat past ook niet bij alle pagina's die ik maak, dus dat is een groot voordeel van deze journal. 

De nieuwe journals van Paper24 hebben overigens een losse jaarkalender en een losse pagina om je pentest op te doen, zodat je daarvoor niet een een pagina in je journal hoeft op te offeren.. Hoe slim is dat!

Kaft

Zoals je op de foto hierboven ziet is de kaft mooi geel van kleur met in het midden een vlinder in het zilver erop gedrukt. Hij is overigens te verkrijgen in heel veel verschillende kleuren en sinds kort heeft Peggy ook hele mooie exemplaren met een kaft in lederlook.. Ik heb ze nog niet in het echt gezien, maar ze zien er op de foto in ieder geval al fantastisch uit! De journal die ik heb heeft een harde kaft die bekleed is met stof.. Daar was ik een beetje huiverig voor.. Ik heb meerdere journals met een linnen kaft en die worden gigantisch snel vies, dus daar was ik bij deze ook een beetje bang voor! Gelukkig is dit niet het geval.. Ik heb hem meerdere keren zonder cover in een tas ergens mee naartoe genomen en hij ziet er van buiten nog steeds als nieuw uit.. De foto hierboven is van een paar dagen voordat deze blog online kwam. Ik ben dus blij verrast over hoe mooi de buitenkant eruit blijft zien.. En vooral ook, omdat hij licht van kleur is. Je zou zeggen dat hij dan snel vies wordt!

Papier

Het boekje heeft 160 pagina's. Het lijken er meer, maar het papier is 160gms, dus dan heb je al sneller een dikker boekje. Het papier is even dik als dat van de journals van Archer & olive, maar voelt naar mijn mening iets minder 'dik'aan.. Ik weet niet of 'dik' helemaal het goede woord is.. Misschien is iets minder 'stug' een betere verwoording. Dit vind ik zelf wel fijn, want ik vind 160gms eigenlijk net iets te dik om lekker mee te werken. 

Het eerste wat ik altijd doe in een nieuwe journal is achterin een swatch maken van mijn Tombow dual bruswhpens. Deze gebruik ik naast de fineliners van Staedler veruit het meeste, dus het is voor mij belangrijk dat die in ieder geval niet doordrukken.. Nu mag je er met 160gms papier gerust vanuit gaan dat het ook niet zal gebeuren, maaaar je weet het niet! Naja.. Zoals verwacht gaat dit allemaal goed en ook de fineliners zijn geen tegenstander voor het papier. 

Wat me wel opviel toen ik er eenmaal echt mee aan de slag ging was dat het papier wel redelijk snel ging pillen.. Ik heb iets grotere vakken (grotere letter en cijfers) ingekleurd met fineliner en dat vond het papier toch niet zo heel leuk. Het is daarentegen niet door gaan drukken, dus dat is wel positief. Uiteindelijk zie je het pillen alleen als het licht er precies "goed" op schijnt en je voelt het als je met je hand over de pagina wrijft.

Voor mijn januari thema en ik behoorlijk aan het blenden geweest met de Tombow dual brushpennen en daar was het papier het helemaal niet mee eens. Hierbij begon het papier ook vrij snel en nog erger te pillen en heeft het ook af en toe een beetje doorgedrukt. Het doordrukken was niet bij elke pagina het geval, dus dat kan natuurlijk komen doordat ik echt te vaak over hetzelfde plekje ben gegaan met mijn stiften. Het pillen was overal hetzelfde. Ik heb het nadien ook geprobeerd in een Archer & Olive en dan gaat het ook wel pillen, maar heel lichtjes en niet gelijk.

 

Ik ben alsnog heel tevreden over hoe de pagina's geworden zijn en nadat de inkt opgedroogd is zie je er op het eerste gezicht ook niet echt meer iets van. Het werkt alleen niet heel prettig..

Wat ook wel fijn is.. Ik blend in principe niet heel veel met Tombows, dus ik zal er verder ook niet zoveel last van hebben waarschijnlijk!

Iets wat je niet moet gebruiken in deze journal en eigenlijk alle andere journals die er bestaan zijn alcohol markers.. Dat is over het algemeen wel een bekend feit, maar ik krijg af en toe de vraag of het kan.. Niet overbodig om te melden dus..

Puntjes

Je hebt wel eens in journals dat de puntjes te donker zijn waardoor je ze overal doorheen ziet, of juist andersom dat ze zo licht zijn dat je ze bijna níet ziet. De puntjes in deze journal zitten daar precies tussenin. Ik vind ze niet te donker en zeker niet te licht. Ze staan 5mm uit elkaar wat heerlijk is, want je hoeft in principe geen puntjes te tellen, maar gewoon je lineaal er langs leggen is genoeg om te zien hoe lang je lijntje moet worden.

Het enig nadeel aan de puntjes in deze journal vind ik dat ze niet op elke pagina gelijk uitgelijnd staan.. En soms is dat ook bij pagina's die naast elkaar zitten het geval. Als je dan bijvoorbeeld een lijn om je pagina zet en die doortrekt naar de pagina er naast, dan gaat hij scheef, omdat op de ene pagina de puntjes lager zitten dan op de andere.. Hiernaast zie je een foto van wat ik precies bedoel. 

Nu is dat als je veel plakt niet zo'n ramp, want dan zie je het niet echt, maar als je bijvoorbeeld je maandoverzicht over twee pagina's maakt, of je weekly dan staat hij op de ene pagina hoger dan op de andere.. Ennn waar ik achter kwam.. Bij het knippen van meerdere dutch doors achter elkaar kan het ook lastig zijn, want het lijkt dan alsof je heel slordig en scheef hebt geknipt..  

Oke.. het pillen en het ding hierboven met de puntjes waren eigenlijk wel de enige nadelen die ik heb ontdekt aan de journal.. Verder werkt hij namelijk super fijn. Het papier is lekker glad.. Hij blijf goed plat en open liggen. Bij normaal gebruik, dus letteren en dergelijke, van je Tombow en fineliners drukt hij niet door.. Ghosten doet hij ook niet! Dat is trouwens wel frappant.. Ik heb het wel zien doordrukken, maar dat zijn kleine plekjes en daaromheen zie je geen ghosting! Heel fijn, want dan is het ook makkelijk weg te werken met een washi tapeje, of een sticker op de andere kant van de pagina.  

Wat ik nog wil proberen in de journal is het gebruik van waterverf, distress oxide en de Acrylograph pennen van Archer & Olive.. Die laatsten zullen in mijn thema van februari in ieder geval een rol gaan spelen. 

 

Of ik deze journal zou aanraden als alternatief voor een Archer & Olive? Absoluut.. Ik denk dat Peggy hier een hele goede zet mee heeft gedaan.. De kwaliteit is vergelijkbaar met die van Archer & Olive en ook nog eens voor een prima prijs, namelijk €24,95. De journals zijn bij verschillende Nederlandse shops te koop, waaronder natuurlijk 24Papershop zelf, maar ook Bujo Boutique. Onderaan het blog zal ik een paar linkjes plaatsen. Bujo Boutique verkoop ook andere merken journals en heeft ook losse Tombow dual brushpens in het assortiment. 

Hieronder nog een paar foto's van spreads die ik tot nu toe in de journal heb gemaakt. 

Heb je nog vragen over de journal. of wil je graag je eigen mening kwijt over wat je er van vind dan kan dat hier onder in de reacties! Ik zou het ook leuk vinden om te lezen wat jullie vinden van de blog, dus reacties zijn zeer welkom! 

 

Wil je nou niks missen van alle up-dates rondom HappymailChantal.. Schrijf je dan onderaan de home pagina in op de nieuwsbrief!  

 

Bedankt voor het lezen en tot de volgende keer! 

 

Liefs,

Chantal

Hier krijg je met de code CHANTAL10 10%korting op je aankoop *

*Niet geldig in combinatie met andere acties.


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.