Bestellingen boven de €35 (NL) worden gratis verzonden! Voor België geldt dat bij €50!

#2 'Realistisch tekenen met kleurpotloden? Dat kan ik toch niet.. '

Gepubliceerd op 29 oktober 2021 om 15:16

Voor mijn verjaardag (12 januari, 2021, dus bijna een jaar geleden) heb ik een hele mooie set kleurpotloden gekregen van Castle Art (onderaan deze blog zal ik linkjes met jullie delen). Ik wilde al langer meer bezig gaan met tekenen, maar had er nooit de juiste materialen voor.. Nou.. Deze potloden zijn een hele stap in de goede richting, du dat moet nu zeker gaan lukken.

Ik ben begonnen met het maken van een swatch, zodat ik goed kan zien hoe de kleuren afgeven. Daarna ben ik direct volop aan het tekenen gegaan, zoals jullie hieronder kunnen zien en lezen. 

Net als dit blog heeft het tekenen inmiddels wel een paar maanden stil gestaan. 
Ik heb een paar tekening gemaakt en ik ben ook begonnen aan een paar anderen. 
Het meest trots ben ik nog op mijn allereerste tekening.. Namelijk het oog hiernaast! Ik heb deze getekend met behulp van een tutorial van Chris Cheng die ik via YouTube heb gevolgd.. Ik zal onderaan dit blog een link plaatsen, zodat jullie hem makkelijk kunnen vinden.

Naast ogen ben ik ook begonnen met oefenen om haar te tekenen. Ogen zijn lastig, maar haar is ook zeker niet makkelijk. Ik ben begonnen met zwart haar. Ook hiervoor het ik een tuturial gevolgd via YouTube. Deze keer eentje van Kirsty Partridge. Het ziet er natuurlijk nog niet zo uit als dat van haar.. Mede doordat ik hele andere potloden gebruik, maar voor een eerste keer ben ik absoluut tevreden. Kirsty gebruikt Polychrome potloden van Faber Castel en Prisma Color kleurpotloden. Dat is nog twee niveautjes hoger dan de potloden die ik gebruik. Als de potloden die ik nu gebruik op raken begin ik langzaam met het sparen van de duurdere potloden, maar zover is het zeker nog niet.. Al beginnen wit en zwart wel redelijk op te raken1 ;) 

Na mijn eerste twee tutorials via YouTube ben ik gelijk aan de slag gegaan met referentie foto's. Beetje te snel misschien. 
Het gekleurde haar is getekend met zo'n referentiefoto als voorbeeld. Super lastig! Het eerst gedeelte, te zien op de foto, gaat nog redelijk, maar daarna gaat het naar mijn mening alleen maar bergafwaarts.. Dat resultaat zal ik laten zien als hij ook echt af is. Geen ramp natuurlijk! Dit is niet iets wat je in 1 keer onder de knie hebt.. Dat probeer ik mezelf elke keer te vertellen, maar dringt nog niet helemaal door! 

Goed.. Wat vinden we nog meer in het gezicht van een mens.. Juist! De mond.. 

Hier liep ik ook gelijk hard van stapel.. Ik zag op Pinterest en Instagram allemaal mooie tekeningen van lippen met extreme lippenstift, limoenen, glitters en sprinkels voorbij komen.. Ja! Dat moest ik ook tekenen..
Hij is best goed gelukt hoor, al zeg ik het zelf, maar de volgende stap is toch maar om gewoon te gaan voor het natuurlijke!  

De neus ben ik nog niet aan toe gekomen. Wel heb ik nog een over de top oog getekend. 

Naast delen van het gezicht had ik ook nog het idee om een tekening te maken die ik dan voor Valentijn af wilde hebben en op Valentijnsdag wilde posten.. Dat is mislukt, maar wellicht dat het me nog lukt om hem voor aankomende Valentijnsdag af te krijgen, zodat ik hem dan alsnog kan posten.. Als ik er tenminste nog achter kan komen welke kleuren het waren die ik toen gebruikte.. 

Ik ben best trots op wat ik tot nu toe heb gedaan met m'n kleurpotloden.. Ik ga wel een stapje terug nemen door te beginnen bij de "basis". Daar bedoel ik eigenlijk mee.. Niet gelijk allemaal over de top tekeningen maken, zoals de lippen en het oog met een laag make-up. Ik vond het leuk om ze te tekenen, maar ben van mening dat ik een paar stappen heb over geslagen en dat uiteindelijk de resultaten nog veel mooier kunnen worden! :) 

Jullie hebben nu gezien wat ik tot nu toe heb getekend. Ik ben benieuwd wat jullie er van vinden. Laat het me vooral weten in een reactie hieronder. Oh en mocht je al een stapje, of een paar stapjes verder zijn dan ik.. Tips & Tricks zijn ook altijd welkom!

Bedankt voor het lezen lieverds! Tot de volgende.. Waarin ik ook nog iets meer zal uitweiden over de materialen.. Het papier wat je gebruikt is namelijk ook heel belangrijk! 

 

Liefs Chantal <3

 

P.s.: Wil je op de hoogte blijven van updates rondom HappymailChantal? Op de home pagina kun je inschrijven voor de neuwsbrief! :) 

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Reina (Creativebyreina)
een jaar geleden

Heel erg mooi gemaakt! En wat fijn dat je zo open en eerlijk over het proces vertelt. Heel leuk om te lezen.