Bestellingen boven de €35 (NL) worden gratis verzonden! Voor België geldt dat bij €50!

#1 Wat ik gebruik bij het Bullet Journallen

Gepubliceerd op 9 februari 2021 om 14:00

In mijn eerste blog lees je over wat ik gebruik bij het bullet journallen en wat ik met de materialen doe.. Ik gebruik eigenlijk heel veel spullen, omdat ik het leuk vind om mijn pagina's te versieren, maar je hebt in principe aan en notebook, een potlood en gum en een fineliner wel genoeg om te beginnen. 

 

Ik zal de spullen die ik gebruik even voor jullie op een rijtje zetten en daarna zal ik uitgebreid vertellen welke merken ik gebruik en hoe ik de spullen gebruik in mijn bullet journal.

1. Bullet Journal (DUH)

2. Acrylograph pens Archer & Olive

3. Potlood + Gum

4. Fineliners

5. Washi tape

6. Brushpennen

7. Stempels

8. Stickers

9. Pinterest plaatjes

1. Bullet journal

Ik heb al verschillende boekjes vol geschreven en dat waren allemaal Nuuna Notebooks. Ik hou van Nuuna.. Ze werken super fijn, zijn lekker dik en hebben ook iets dikker papier dan bijvoorbeeld een MUS, of een Leuchtrum. 

Op dit moment gebruik ik een bullet journal van Archer & Olive en WAUW wat werkt dat fijn! Het papier is 160gm en kan super veel hebben.. Ik heb nog niet alles geprobeerd, maar tot nu ben ik super tevreden. En oh oh oh wat zijn de journals toch mooi vorm gegeven. 

Naast deze journal heb ik ook nog een A6 journal van Dingbats liggen.. Deze wil ik denk ik gaan gebruiken als Quote a day journal, maar daar ben ik nog niet helmaal over uit!

Verder over hoe ik de bullet journal gebruik.. :)  Ik gebruik hem als een soort van dagboek.. Ik schrijf iets over elke dag. Meestal gebruik ik 1 pagina voor een dag.. Als ik niet zoveel te zeggen heb over die dag dan plak ik wat meer plaatjes op de pagina, zodat ik minder ruimte heb om te schrijven, of ik maak gewoon meerdere dagen op 1 pagina. 

Ik maak voor elke maand een cover pagina om de nieuwe maand te beginnen. Daarna komt een monthly spread waar ik alle afspraken in opschrijf en waar ik eventueel een 'to do' lijstje maak van de de dingen die in die maand moeten gebeuren. De indeling is ook elke maand anders. 

Ik maakte ook vaak weekly spreads, maar die begin ik een beetje overbodig te vinden, omdat de afspraken die ik heb ook al in de monthly vermeld staan. Beetje dubbel dus. 

2. Acrylograph pens Archer & Olive

Sinds een poosje ben ik helemaal verknocht aan de acrylograph pennen van Archer & Olive. Dit zijn acryl pennen die perfect zijn voor gebruik in zwarte journals, maar ook in witte en op kraft papier! Ik heb ze tot nu toe gebruikt in mijn zwarte journal van MUS en in mijn daily journal en ik vind ze geweldig! Ik ben ze nog een beetje aan het uitvinden, maar ik laat jullie natuurlijk zien wat ik er allemaal mee doe en hoe je ze dus kan gebruiken!

3. Potlood + Gum

Voordat ik dingen met fineliner op papier zet vind ik het toch wel fijn om het eerst even te schetsen met een potlood. Ik gebruik hier niet een speciaal merk potlood voor.. Wel een zachte, die makkelijk uit te gummen is. 

Ik gebruik de gummen van Tombow.. De Tombow mono Dust Catch.. Die verzamelt zijn eigen restanten waardoor er geen troep achterblijft op het papier en hij vlekt niet. Nu alleen nog subtiel leren gummen waardoor de pagina's niet kreuken! 

4. Fineliners

Finelners kun je nooit genoeg hebben.. Ik gebruikte in het begin altijd de Micron fineliners en daar had ik dan ook altijd een pakje van achter de hand. Ik vond het alleen een nadeel dat de punten best wel snel slijten, terwijl ik niet hard druk. Iemand wees me op de Staedler fineliners.. Die heb ik dus ook aangeschaft en die bevallen me een stuk beter. Ik gebruik nu ook nog de Micron fineliners tussendoor, maar als die op zijn ga ik helemaal over op de Staedler fineliners. 

De maten die ik het meeste gebruik zijn de 2, 3 en 5. 

2 om mee te schrijven.. 3 om bijvoorbeeld de omlijning van letters te maken en 5 om dingen mee in te kleuren, maar als het grote oppervlakken zijn dan wil ik daar ook nog wel de 8 voor gebruiken.

De Steadler fineliners zijn onder andere te koop bij Bujo Boutique.. Onderaan dit blog plaatst ik links naar de websites van alle ondernemers die ik noem! 

5. Washi tape

Zoals velen van jullie heb ik last van een ware washitape verslaving.. Naja een last wil ik het niet noemen, want het is natuurlijk super leuk!

Ik gebruik ze vooral om mijn pagina's mee te versieren.. Ik hou van planner washi tapes, dus met ruitjes.. Maar washi tape die aansluit op de verschillende seizoenen vind ik ook super leuk om te gebruiken.

Ik kocht altijd heel veel washi tape van de action, maar de kwaliteit daarvan is echt veel minder dan die van de wat duurdere merken, zoals MT en DLSDesignShop (Scrapdelight). En ook bij de wat kleinere ondernemers kun je super leuke washi tapes kopen.. LiefsvanLeonie, JournalByNance, Post & Papier etc.. 

Ik heb nog heel veel tapejes die ik ooit via AliExpress heb gekocht, maar daar spullen kopen probeer ik tegenwoordig zoveel mogelijk te vermijden. 

En ja.. Ook ik zelf ben het afgelopen jaar begonnen met het ontwerpen en laten produceren van mijn eigen washi tapes. Deze verkoop ik via Etsy (link vind je onderaan dit blog) en via mijn Instagram account (ook die link vind je onderaan dit blog).

6. Brushpennen

Deze mogen niet ontbreken in mijn collectie aan materialen. Ik gebruik de Dual brushpennen van Tombow. Ik heb eigenlijk nooit anderen gebruikt. Elke keer als ik een nieuwe bullet journal begin maak ik achterin een color chart waarin ik bijhoud welke kleuren ik inmiddels heb.. Zo koop ik ze nooit dubbel!

Ik gebruik deze brushpennen voor het letteren in mijn journal, maar ook voor het versieren van mijn pagina's. Vaak kies ik drie kleuren per maand waar ik mee wil werken. 

Met de brushpennen van Tombow vind ik het ook leuk om achtergronden te maken. Ze zijn op waterbasis gemaakt, dus als je met je brushpen op bijvoorbeeld een plastic hoesje kleurt, daar (een klein beetje) water aan toevoegt en het vervolgens op het papier legt en een beetje aandrukt heb je een hele mooie watercolor achtergrond. Even laten droge en je kan er bijvoorbeeld een mooie quote op letteren, of een tekening op maken. 

Ook deze zijn onder andere te koop bij Bujo Boutique!

7. Stempels

Ik heb heel veel verschillende soorten en maten aan stempels.. Het grootste gedeelte bestaat uit clear stamps, maar ik het ook houten stempels en rubber stempels. 

Ik heb praktische stempels, maar ook veel decoratieve stempels! Ik vind beide heel leuk om te gebruiken.. En soms is het ook gewoon handig als je bijvoorbeeld geen zin hebt om alle dagen zelf te schrijven!

De stempels waar ik het meest blij van word zijn de rubber stempels van Gorjuss! 

Voor elke gelegenheid en voor elk seizoen is wel een stempel te vinden van deze super schattige meisjes!

Deze schattige stempels zijn onder andere te koop bij Liefs van Leonie!

De inkt die ik het liefst gebruik voor stempelen is de VersaFine stempel inkt. Deze geeft heel mooi zwart af. Ik heb ook de inkt van Memento, maar voor clear stamps vind ik die altijd wat minder werken. Hij hecht niet heel goed aan de stempels. Voor rubber stempels kun je de Memento inkt wel prima gebruiken.. Die gebruik ik dan ook meestal voor de Gorjuss stempels. 

Beide inkten zijn bestand tegen "water", dus j kan ze daarna ook nog eens leuk inkleuren met bijvoorbeeld de Tombow Dual Brushpennen. 

8. Stickers

Ik heb stickers in alle soorten en maten. Ik kocht ze in het verleden veel via AliExpress en dan vooral washi stickers. Toen ik nog aan snailmail deed kreeg ik ook altijd heel veel stickers van mijn penpals. Ik heb dus een aardige voorraad opgebouwd. 

Tegenwoordig koop ik liever stickers bij kleine ondernemers via Instagram, of op Etsy! Die hebben het allemaal veel harder nodig!

Daarnaast maak ik natuurlijk ook mijn eigen stickers die ik ook veel in mijn bullet journal gebruik. Die stickers zijn net als de washi verkrijgbaar via DM op Instagram, of in mijn Etsy Shop! (Link staat onderaan dit blog!)

9. Pinterest plaatjes

Ik gebruik bij het versieren van mijn pagina's altijd veel plaatjes van Pinterst. Die sla ik op en print ik uit op sticker papier. Eerder knipte ik ze altijd met de hand uit, maar sinds ik de Silhouette Cameo 4 heb laat ik die het werk doen. 

De plaatjes die ik gebruik kun je allemaal vinden op mijn Pinterest account. Hieronder staat een link daar naartoe. Ik sorteer alles per maand en daarnaast vindt je er nog veel meer inspiratie voor je bullet journal, black journal en voor het maken van gouache schilderijen. 

Volgens mij heb ik nu alles wel zo'n beetje verteld over wat ik gebruik in mijn bullet journal. Ik hoop dat jullie er wat aan hebben en dat jullie het natuurlijk leuk vonden om te lezen.

Om te vieren dat dit blog vanaf nu officieel live is heb ik voor de mensen die het helemaal tot hier lezen een leuke verrassing.. Namelijk een kortingscode voor 10% korting die je kan gebruiken via Instagram, of in mijn Etsy Shop!

Wil je gebruik maken van deze code, laat dan een reactie achter onder dit blog.. Dan stuur ik je een berichtje met de code!

 

Dank jullie wel voor het lezen en hopelijk tot ziens bij het volgende blog! Laat me in een reactie vooral weten wat je ervan vond! :)

 

Liefs,

Chantal

Links:

www.bujoboutique.nl (Kortingscode 10%: chantal10)

* Dingbats, Steadler, Tombow, Paperblanks, Nuuna etc. 

www.scrapdelight.nl 

www.postenpapier.nl 

www.archeranolive.com

 

Rating: 1 ster
2 stemmen

 »

Reactie plaatsen

Reacties

Esther kruik
2 jaar geleden

Ha die Chantal,

Leuke blog! Je herkent me misschien onder Journalbyes😀. Je volgende blogs zal ik zeker in de gaten houden en met olezier lezen!

Samantha Boom
2 jaar geleden

Wat leuk om te lezen wat je allemaal gebruikt. Erg duidelijk beschreven.